Å spise med måte – Sattva

Det store flertall ser på mat som: kalorier inn = energi. På ett nivå er dette sant. Kalorier gir oss drivstoff slik at kroppen kan generere kinetisk energi, bevegelse.

På den annen side finnes det en spirituell komponent til “det å tilberede og spise mat”.

Alt i verden består i grunn av 3 subtile komponenter: Sattva, Raja, Tamas.

Sattva = renslighet og kunnskap : Sattva mennesket lever i tjeneste til Gud og samfunnet med ingen forventning om anerkjennelse, belønning, og har ingen bakenforliggende motiv.

Raja = handling og lidenskap : Raja mennesket lever for personlig vinning og oppnåelse.

Tamas = uvitenhet og treghet : Tamas mennesket har ingen problem med å trå på andre for å komme seg opp og fram eller å skade samfunnet.

En spirituell aspirant skal derfor se til Sattva for å kunne oppnå sine spirituelle ønsker.

Maten som assosieres med Sattva er i grunn vegetarisk. Egg og kumelk er også Sattvisk. Kjøtt faller under Raja: et menneske som gjør mange handlinger og må prestere fysisk trenger kjøtt som energikilde. Det er verdt å merke at ingen sivilisasjon har noen gang overlevd ved å være totalt vegetarisk.

For å prestere i det spirituelle domenet er det uansett anbefalt å konsumere mat under grenen Sattva. Vegetar-mat er “lettere” og veier ikke like tungt på kroppen som en kjøtt-diett gjør. Hjernen fungerer bedre, raskere, og energien flyter jevnere og mer effektivt i kroppen til en som konsumerer Sattvisk mat.

Av den grunn; hvis man har spirituelle ønsker man vil oppfylle vil de materialisere seg mye hurtigere på en vegetarisk diett – egg og kumelk, i ytterste fall fisk, kan suppleres når det er ekstra behov.

 1. Grønnsakene bør være av høyeste kvalitet – helst økologisk. Man bør kjenne og føle på hver grønnsak før man kjøper den – la intuisjonen din velge ut enheten som resonerer best med deg og ønsket ditt om god helse og funksjon.
 2. Før man legger matvarene i kjøleskapet bør man be, og/eller bruke symboler for å “(re)informere” matvarene. De fleste matvarer tilegner seg negativ energi i dyrke- og leveringsprosessen; bind de negative kreftene og kast dem bort. Send kjærlighets vibrasjoner, og/eller andre positive krefter gjennom mentasjon/tanker/ord til matvarene.

Nå er matvarene re-informert til sitt høyeste potensial.

Matlagings prosessen:

 1. Vask alle grønnsaker under kaldt rennende vann: vann har en magnetisk egenskap og drar til seg negativitet og urenheter fra objekter. Be om at vannet drar bort alle urenheter og renser grønnsakene, og frisker dem opp.
 2. Kutt dem deretter opp slik som vanlig, men med kjærlige og takknemlige tanker i hodet – vær alltid koblet til Gud og takknemlig.
 3. Vær vennlig og kjærlig når man legger maten på fatet.
 4. Si takk til Gud for kunnskapen han har gitt deg, om Sattva. Be om at maten for eksempel helbreder deg, styrker deg, renser deg, gir deg spirituell makt.
 5. Spis langsomt, tygg skikkelig, pust ordentlig, og svelg med intensjon.
 6. Takk for maten.
 • Ingen muskelmasse er observert tapt hos undertegnede i perioder hvor Sattvisk diett er blitt konsumert slavisk.
 • Fettprosent går ned – man blir lettere til bens og mer mobil.
 • Kognitive ferdigheter øker drastisk – man arbeider og får nye ideer ekstremt hurtig.
 • Man blir lykkeligere.
 • Kroppen helbreder seg selv automatisk: kroppslig funksjon skyter i været. Diverse ubalanser, som kroppsholdning repareres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *