Gud er ikke din venn

De fleste har et alt for avslappet forhold til Gud.
Gud er ikke din venn, ikke din kompis, ikke din bror, heller ikke søster. Gud er Gud!

Man kan ikke rasjonalisere med Gud; hvis man i det hele tatt prøver på noe slikt vil Gud gi deg deg juling helt til man innser at Gud er Sjefen og dikterer rammeverket. Opplever man angst, frykt, depresjon, så er det fordi man synder(på et eller annet vis). Gud vil snu sin rygg til helt til man begynner å oppføre deg. Det hele starter med å innrømme svakheter og feil; hvis man ikke evner å gjøre det vil Gud ikke se en annen løsning enn å straffe deg, om og om igjen. Dette er Gud sin kjærlighet. Gud elsker sine skapninger høyt og behandler dem med rettferdighet!

De aller fleste tror at man kan omvende seg til Gud samtidig som man unngår ‘innrømmelse’, ved å begynne å be og gå i dialog med Gud – uttrykke sine ønsker og generelle “shopping-liste”. Gud vil ikke høre dine ord og heller ikke dine bønner. Din munn er forurenset og skitten – en hver bønn vil være nytteløs. Hvis man for eksempel banner på daglig basis og bruker annet undertrykkende og negativt språk er man ikke stort mer enn et skittent beist i Gud sine øyne. Gud verken gråter eller ler; Gud har sin rygg vendt og venter til man har renset sin munn før han lytter.

Gud er ikke din venn og alle hykleriske bønner vil være forgjeves.

Dermed, før man i det hele tatt oppretter et forhold til Gud, må man forberede seg. Man går ikke plutselig ut på en slagmark uten de riktige forberedelsene. På samme måte, for å sørge for at man ikke taler og ber ut i løse luften, må man forberede seg før man møter Gud. Det betyr: rens din munn! Slutt å lyv, slutt å bann, og begynn å snakk sant! Erkjenn svakhetene dine og dine synder – Gud elsker ydmykhet. Nå, og kun nå, når mann har en ren munn, er Gud lytter øre. Gud venter på deg, Gud er tålmodig – ikke møt opp i hast. Vær forberedt!

“Således skal de siste bli de første, og de første de siste; for mange er kalt, men få utvalgt.” – Mattheus 20:16


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *