Lærdom (GH12, 92:2,4 + HRO:6-10)

‘Lærdom 92:2, 4’ + ‘Herrens Rikes Orden :6-10’ oversatt fra “Gospel of the Holy Twelve”, også kjent som “Gospel of the Nazarenes”(=Evangeliet i følge Nasareerne)

Giftemål:

:2 “Men til dere, mine disipler, forteller jeg om en bedre og mer perfekt måte, at giftemål skal være mellom en mann og en kvinne, som gjennom perfekt kjærlighet og sympati er forenet, og så lenge kjærlighet og liv varer, er det i perfekt frihet. De skal forsikre seg om at de har perfekt helse1, at de virkelig elsker hverandre på en ren måte, ikke kun for jordlige fordeler, og så la dem sverge troskap en til den andre foran vitner.”

Barn:

:4 “Og hvis de bærer fram barn, la dem gjøre det med forsiktighet og klokskap i henhold til deres evne til å forsørge dem.”

HRO:6
“La et nyfødt barn bli Presentert til Gud, som er i Himmelen, med bønn og takknemlighet, og la et navn bli gitt til det av foreldrene, og la presbyteren drysse rent vann på barnet, og foreldrene skal se til at de oppdrar barnet til å forstå rettferdighet, at det verken skal spise kjøtt eller drikke sterk drikke, eller skade skapninger som Gud har gitt til mennesker til å beskytte.”

HRO:7
“Etter syv år, eller når barnet begynner å forstå ondt fra godt, og lærer å velge det gode, la det komme til meg og motta velsignelse fra presbyteren eller kirkens engel med bønn og takknemlighet og oppfordre det til å motstå fra kjøtt og sterk drikke og å jakte på Guds uskyldige skapninger”

HRO:9
“Når vil De(Jesus) at de skal døpes?” “Etter syv år til, eller når de kjenner doktrinen, og gjør det som er godt, og lærer å arbeide med sine egne hender, og velger et håndverk som de kan leve av, og er satt på riktig spor. La dem så be om innvielse, og la kirkens engel eller presbyter eksaminere(undersøke)2 dem og se om de er verdige, og la dem tilby takknemlighet og bønn, og gravlegg3 dem i det separerende vannet, slik at de kan gjenoppstå til det nye liv, bekjenne Gud som deres Far og Mor, love å adlyde den Hellige Loven, og holde seg separert fra ondskapen i verden.

HRO:10
“Mester, når vil du at de skal motta Salve?” “Når de har nådd moden alder, og manifestert i seg selv de Syv Gavene fra den Hellige Ånd4, så la en engel tilby bønn og takknemlighet og segle dem med seglet som er Konfirmasjon. Det er godt at alle blir testet i hver grad syv år. Allikevel la det være til hver enkelt i henhold til deres vekst i kjærligheten, og visdommen til Gud.

*HRO:8
“Hvis noen kommer til oss som spiser kjøtt og drikker sterk drikke, skal vi motta dem? Jesus sa til ham, La slike forbli på utkanten5 til de renser seg selv fra disse grovere ondskapene; før de oppfatter, og vender seg bort fra disse, er de ikke skikket til å motta de høyere mysterier”.

Kommentar:
I disse “moderne dager” har vi flere fallgruver enn tidligere. Hva er “sterk drikke”? I bunn og grunn alkohol; praksisen blant de “lærde” for 2000 år siden var å blande fermenterte druer(vin): 1 del vin + 2 deler vann – om man skulle drikke dette i det hele tatt. Johannes, og mest sannsynlig Jesus, rørte ikke fermenterte druer. Man merker med en gang, etter om lag 50/100 dager med edruelighet, at alkohol er en virkelig sjel-dreper og hvis man er en seriøs student faller man ikke tilbake i tåke rusen. Jeg registrerer at det store flertall drikker energi-drikker og brus i dag; jeg kategoriserer disse drikkene som “sterk drikke” og for en spirituell aspirant er begge deler som skitt for sjelen. “Monster” drikken som har satan sitt symbol (𐡅𐡅𐡅=666)6 troner øverst. Så alkohol og energidrikker må unngås over en lenger periode for å i det hele tatt kunne være mottagelig for Gud sine hemmeligheter. Kjøtt; Gud har velsignet oss med nok mat, man trenger strengt tatt ikke å slakte et dyr for å bli mett. Protein finnes rikelig uten å måtte ta et liv: kyllinger produserer egg, kuer og geiter produserer melk – dette forstår man bedre når man blir edru og tenker klart; en enkel ku kan velsigne en familie rikelig med mat over veldig lang tid hvis kuen holdes i live. På den annen side, dreper man kuen har man kun nok kjøtt over en periode før det råtner: det blir som å spise frøet i stedet for fruktene frøet produserer.

Om to sjeler ønsker å gå i partnerskap skal de ha “perfekt helse”; en mann og/eller en kvinne som drikker alkohol/ruser seg besitter ikke god nok helse og må rense seg selv fra denne grovere urenheten før de kan ta en slik stor og viktig beslutning og i det hele tatt tenke på å få barn.
Tenk deg om, hvor lenge siden var det du var edru sist? En 30 år gammel mann/kvinne må i dag gjerne tilbake 15 år for å finne sist gang de virkelig var edru; en sannhet de færreste tørr å innrømme.

Lykke til,
Wetergreen

  1. Se “kommentar” ↩︎
  2. Examine ↩︎
  3. “Døp” ↩︎
  4. =Visdom, forståelse, klokskap, viljestyrke, kunnskap, fromhet, Gudsfrykt ↩︎
  5. “Outer Courts”, representerer “første stadie i et kristent liv” – å finne Jesus Kristus ↩︎
  6. Numerologien til vav(𐡅) er 6, det er ikke en “M” på boksen, det er 𐡅𐡅𐡅 som ser ut som “M”(!) LINK ↩︎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *