Det store flertall ser på mat som: kalorier inn = energi. På ett nivå er dette sant. Kalorier gir oss drivstoff slik at kroppen kan generere kinetisk energi, bevegelse.
På den annen side finnes det en spirituell komponent til “det å tilberede og spise mat”.
Alt i verden består i grunn av 3 subtile komponenter: Sattva, Raja, Tamas.
Sattva = renslighet og kunnskap : Sattva mennesket lever i tjeneste til Gud og samfunnet med ingen forventning om anerkjennelse, belønning, og har ingen bakenforliggende motiv.
Raja = handling og lidenskap : Raja mennesket lever for personlig vinning og oppnåelse.
Tamas = uvitenhet og treghet : Tamas mennesket har ingen problem med å trå på andre for å komme seg opp og fram eller å skade samfunnet.
En spirituell aspirant skal derfor se til Sattva for å kunne oppnå sine spirituelle ønsker.
Maten som assosieres med Sattva er i grunn vegetarisk. Egg og kumelk er også Sattvisk. Kjøtt faller under Raja: et menneske som gjør mange handlinger og må prestere fysisk trenger kjøtt som energikilde. Det er verdt å merke at ingen sivilisasjon har noen gang overlevd ved å være totalt vegetarisk.
For å prestere i det spirituelle domenet er det uansett anbefalt å konsumere mat under grenen Sattva. Vegetar-mat er “lettere” og veier ikke like tungt på kroppen som en kjøtt-diett gjør. Hjernen fungerer bedre, raskere, og energien flyter jevnere og mer effektivt i kroppen til en som konsumerer Sattvisk mat.
Av den grunn; hvis man har spirituelle ønsker man vil oppfylle vil de materialisere seg mye hurtigere på en vegetarisk diett – egg og kumelk, i ytterste fall fisk, kan suppleres når det er ekstra behov.
- Grønnsakene bør være av høyeste kvalitet – helst økologisk. Man bør kjenne og føle på hver grønnsak før man kjøper den – la intuisjonen din velge ut enheten som resonerer best med deg og ønsket ditt om god helse og funksjon.
- Før man legger matvarene i kjøleskapet bør man be, og/eller bruke symboler for å “(re)informere” matvarene. De fleste matvarer tilegner seg negativ energi i dyrke- og leveringsprosessen; bind de negative kreftene og kast dem bort. Send kjærlighets vibrasjoner, og/eller andre positive krefter gjennom mentasjon/tanker/ord til matvarene.
Nå er matvarene re-informert til sitt høyeste potensial.
Matlagings prosessen:
- Vask alle grønnsaker under kaldt rennende vann: vann har en magnetisk egenskap og drar til seg negativitet og urenheter fra objekter. Be om at vannet drar bort alle urenheter og renser grønnsakene, og frisker dem opp.
- Kutt dem deretter opp slik som vanlig, men med kjærlige og takknemlige tanker i hodet – vær alltid koblet til Gud og takknemlig.
- Vær vennlig og kjærlig når man legger maten på fatet.
- Si takk til Gud for kunnskapen han har gitt deg, om Sattva. Be om at maten for eksempel helbreder deg, styrker deg, renser deg, gir deg spirituell makt.
- Spis langsomt, tygg skikkelig, pust ordentlig, og svelg med intensjon.
- Takk for maten.
- Ingen muskelmasse er observert tapt hos undertegnede i perioder hvor Sattvisk diett er blitt konsumert slavisk.
- Fettprosent går ned – man blir lettere til bens og mer mobil.
- Kognitive ferdigheter øker drastisk – man arbeider og får nye ideer ekstremt hurtig.
- Man blir lykkeligere.
- Kroppen helbreder seg selv automatisk: kroppslig funksjon skyter i været. Diverse ubalanser, som kroppsholdning repareres.