De 72 Guddommelige bokstavene, også kalt “Flamme Bokstaver”.

Når forskjellige navn om Gud blir brukt som mantra påvirkes og aktiveres hver eneste sub-atomiske partikkel. Navnene er hellige koder og er Lyset sit spirituelle språk. Dr. Hurtak, i Keys of Enoch, beskriver mantra av Guddommelige navn som “hellige stavelser for mental og spirituell ekspansjon”. Han forklarer videre, “et sett med lyd mønster og tanke former som programmerer bevissthet til bevissthet av lys”. I Pistis Sophia, s78, skriver han, “Hellige Guddommelige navn er eldgamle ord som IKKE bare er ord, de er energi som trigger Lys. De aktiverer vår Lys-Kropp. Dette er et språk av Lys som bærer med seg kraft som gjør det mulig å gå fra Menneskelig Intelligens til Høyere Intelligens”.

Man kan tenke på Lyset sitt språk som et data software program for evolusjonen/utviklingen av bevissthet. Man bruker et navn som korresponderer med et aspekt i sit liv som trenger en spirituell “boost”.

Stan Tenen, Fysiker, sier:

“det eldgamle hebraiske alfabetet er langt mer enn en daglig toll for daglig kommunikasjon eller overføring av hellige tekster, bokstavformene i seg selv har iboende geometriske og matematiske egenskaper som peker oss til en dyp kunnskap om livet og naturen til menneskelig bevissthet.”