Shakti Gayatri Mantra

Shakti Gayatri Mantra er en utvidet form av den kjente Gayatri Mantra. Shakti Gayatri ble introdusert til menneskeheten av Sri Kaleshwar – kjent for sitt arbeid og kunnskap om eldgamle Bijakshara(bija). Disse bijakshara ble skrevet ned på palmeblad1 flere tusen år siden og var lenge utilgjengelig for allmennheten.

De tre Bija som blir brukt i Shakti Gayatri er, aim, klim og saum – hver bija besitter sin egen kraft gjennom vibrasjonene som oppstår når de resiteres.

“Den Vediske tradisjon sier at selv om du har store mengder med karma, mediterer du Gayatri mantra med perfekt uttalelse en gang vil det hjelpe deg enormt. Mantraen fungerer slik en slange kvitter seg med huden; hver første eller andre måned, på spesifikke tidspunkt, fjerner slangen huden sin og produserer ny frisk hud. På lik måte fjerner Gayatri Mantra karma i livet til den som resiterer den. Bijakshara, aim, klim, saum produserer vibrasjoner som gjør deg til en mektig og selvsikker person”

“Personer som går gjennom problemer; sinne, kama, indre ulykkelighet – prøv å resiter Shakti Gayatri Mantra. Det hjelper å balansere energiene, og gjøre dem uforstyrret. Si aim tre ganger, klim tre ganger, saum tre ganger også Gayatri mantra. Det gir deg kontroll. Vishvamirtra Maharishi brukte det for sin egen beskyttelse. Mantraen er lik de fire Vedaene” – Sri Kaleshwar

AIM = Manifistert form av Gud, Hellige Mor, naturen. Gudinnen over kunnskap, tale, lærdom, kunst, uttrykkelse, kommunikasjon. Påkaller høyere kunnskap, visdom, forståelse, motivasjon, retning og viljestyrke. Orienterer oss mot det vi søker, øker konsentrasjon.

KLIM = Magnetisk energi. Tiltrekningskraft(det man ønsker seg). Øker Lykke, kjærlighet, skjønnhet. Vann-element; reproduksjonssystem, plasma, hud, fordøyelsesvæske, øker kroppens ernæring. Promoterer velvære, beroliger nervene og hjertet.

SAUM = Tripura Sundari(=Gudinnen over kosmisk energi), Saraswati(=kosmiske energien), visdom, lærdom, bevissthet, oppfinnsomhet, lyd og tale.

I veldig korte trekk kan man si at vi, “kaller på det manifisterte aspektet til Gud(=AIM) og ber/drar(magnetisk)(=KLIM) om det sjelen vår virkelig ønsker seg med hjelp fra gudinnen over kosmoset sin energi(=SAUM)”.

  1. Palmeblader var blant de første skrivematerialene som ble brukt, og noen kilder sier at sanskrit først ble skrevet på dette materialet for mer enn 6000 år siden ↩︎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *